1. Introductie Warhammer

geplaatst in: Geen categorie | 0

Introductie

Lang geleden, in onze tienertijd waren we echt verslaafd aan het spelen van minituurspellen. Van Axis and Allies en Shogun van Milton Bradley tot aan HeroQuest en StarQuest van Games Workshop in samenwerking met Milton Bradley. HeroQuest was wel onze favoriet, zeker toen de uitbreidingsets uitkwamen. Het was een geweldige tijd, we speelden bijna iedere dag wel met onze vier vrienden totdat er belangrijkere dingen in het leven kwamen. Desalniettemin bleven we de fantasy wereld altijd trouw middels de boekenseries als “The Wheel of Time” en “Memory, Sorrow and Thorn”. Totdat onlangs dat lichtje weer is gaan branden. Met verbazing las ik wat Games Workshop de afgelopen jaren heeft uitgebracht, met name via de Warhammer licentie en dat ze een enorm grote wereldwijde fanbase hebben met hun producten.

Games Workshop

Maar wat doet Games Workshop dan, waardoor er zoveel mensen plezier beleven aan hun producten? Ze hebben sinds hun bestaan altijd bordspelen met gedetailleerde miniaturen uitgebracht. Echter de laatste jaren brengen ze voor Warhammer 40.000 en Warhammer: Age of Sigmar regelmatig nieuwe miniaturen uit. De basis van het spel blijft weliswaar hetzelfde, maar door de nieuwe figuren wordt het spel steeds aantrekkelijker gemaakt. Daarnaast kunnen de gedetailleerde miniaturen geschilderd worden zoals je zelf wilt met hun eigen Citadel miniatuurverf. Een hobby op zich. Maar wat is er leuker dan je eigen leger in het veld te brengen en de tegenstander op een nederlaag te tracteren?

Warhammer

Bekenden van Warhammer weten dat er diverse licenties zijn uitgebracht, waarvan Warhammer 40.000 zeker de grootste fanbase heeft. Hierover gaan we in de toekomst zeker ook dieper in. Wat mijn interesse wederom heeft gewekt is Warhammer: Age of Sigmar. En wat een moment om er weer in te komen. Met Soul Wars en Malign Sorcery heeft Games Workshop het spel van Age of Sigmar aanzienlijk verbeterd en nog mooiere miniaturen gemaakt. Zelfs magie kan in miniatuurvorm gebruikt worden. Maar hoe start je die nieuwe, oude hobby eigenlijk weer op. Wie is Sigmar eigenlijk… wie strijden er met hem en wie zijn de tegenstanders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *